3 Idéer som du kan göra i sommar

Under sommarnen vill vi hålla oss kalla och äta god mat, men ibaland blir det lite tråkigt eller svårt med vanlig glass. Jag har kommit på några roliga idéer som ni kan göra under sommaren med kopmisar och familjen eller ensam om du vill ha lugn och ro.

Idé 1 är hur man gör en slush hemma, du behöver Sun-lolly och en sked, om du vill kan du också ta ett litet glas och ett sugrör av metall, papper eller ett återanvändbart plast sugrör. Steg 1: Frys Sun-lollysarna, det kan ta en ganska lång tid så gör det några dagar innan. Steg 2: Ta ut en glass per person som vill ha och klipp där det står. Steg 3: Ta skeden och skrapa och mosa glassen tills det är den konsistensen du vill ha. Steg 4: Om du vill kan du hälla slushen i ett glas och dricka eller äta med sked, om du inte vill använda ett glas kan du äta direkt ur förpackningen.

Idé 2 är mer än utmaning. Du ska välja en strut eller pinnglass som du tycker om och försöka göra om den till en skål glass. Ett tips är att om du har valt en strutglass kan du ta en bit av en våffelkon och sätta i glassen.

Idé 3 är både fin och god. Du behöver vatten, iskubsformar, frukter och bär. Du kan nog gissa vad vi ska göra, men om du inte vet kan jag ändå förklara. Lägg i frukter och bär i iskubsformerna. Häll sedan ner vattnet i formerna och frys. När de är klara kan du lägga isbitarna i ditt vatten så för det en lite fruktig smak och hålls kall.

Av: Judit Ytterbrink 5B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.