Vår nya rektor Per

Vår nya rektor Pär jobbade förut på Killebäckskolan i Lund, men jobbar nu på Västra hamnen Skolan. Här kommer en intervju! 1. Varför slutade du på Killebäckskolan? -Jag hade jobbat där sedan 2012 och kände att jag behövde lite nya utmaningar och sen flyttade jag till Malmö för ett år sedan. Då började jag leta efter skolor i Malmö som verkade intressanta. Då upptäckte jag Västra Hamnen skolan. 2. Vilka ämnen hade du innan du blev rektor? 3. Vilka ämnen hade du som lärare? -Jag hade matte kemi och fysik. 4. Varför ville du bli rektor? 5. Varför ville du bli lärare? -Jag har jobbat många år som lärare och kände att jag hade många idéer för hur en bra skola skulle vara, men jag märkte att jag inte hade så stora möjligheter att på verka. Som skolledare såg jag att det fanns större möjligheter till det. Det var min främsta anledning. Hur länge var du lärare innan du blev rektor? -Det var jag i 7 år. Varför ville du bli lärare? -Det började redan som barn. På sommarna jobbade jag som seglings lärare. Och då upptäckte jag hur roligt det var att lära någon annan det som var nytt för den personen. Då började jag fundera på om man faktiskt hade kunnat ha det som yrke. Det som jag också märkte var att det inte räckte med den man själv kunde för att lära ut något. Man måste sätta sig in i den andra personens situation för att förstå hur den personen kan förstå. Jag har även förstått att det var viktigt att skapa relationer mellan lärare och elev, och just relationer tycker jag är väldigt roligt att jobba med. Vad är det sämsta med att inte vara lärare längre? -Jag saknar den direkta kontakten med eleverna. Framför allt när man som lärare kunde se glädjen från en elev som lärde sig något nytt. Vem är din chef? -Min chef är Mikael Dahlberg som är utbildningschef. Vad är det bästa med att vara rektor? -Det är den stora variationen med arbetsuppgifter. Vad är det sämsta med att vara rektor? -Det är två olika saker. Det ena är att arbetsuppgifterna aldrig tar slut, och att man då är tidspressad. Det andra är när kommunens tilldelade budget inte räcker för att alla elever ska få bra stöd i undervisningen. Har du några barn, i så fall hur gamla är de? -Jag har två döttar som är 21 och 25 år. Hur länge var du lärare? -Jag började som lärare 1992 och slutade 2008 eller 2009. Vad är den viktigaste egenskapen att ha som rektor? Det finns så många. Jag tror det viktigaste är att man är lyhörd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.