Internationella Harry Potter dagen

Den 2 maj är det Harry Potter dagen, den firas varje år till minne av dom fatastiska Harry Potter böckerna som har älskats av flera hundra fans över hela världen. Men varför är det just den 2 maj? Och vad menas med en Harry potter dag?

Harry Potter dagen är den dagen då vi firar en av tidernas mest spännande böcker. Annledningen till att det är just den 2 maj är för att det är den dagen som Harry Potter i böckerna besegrar Voldermort vid slaget vid hogwarts och godheten segrar. Den här dagen är för att minnas dom fantastiska böckerna och slaget vid hogwarts, alla trollkarlar och häxor som dog där och hur Harry Potter och hans vänner räddade trollkarlsvärlden. Så titta på en harry potterfilm, kanske läs någon av böckerna, eller bara ha en tyst minut till minne av dom döda i slaget vid hogwarts på torsdag den 2 maj.

Av: isabella Coutouvalis

En reaktion på ”Internationella Harry Potter dagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.