Passa på att äta semlor!

Idag den femte mars är det fettisdagen vilket innebär att fastan inom kristendomen börjar snart. Varför man då äter semlor är för att äta saker som innehåller fett samt att man ska klara sig längre utan att vara hungrig. Det flesta äter också semlor därför att det är gott. Det är mest väldigt religiösa som fastar.

Semlor är som en slags bakelse som innehåller mandelmassa, bröd, grädde, kardemumma och ibland lite florsocker.

Brödet är runt och man delar det i hälften. På nedre delen av brödet så gräver man ett litet hål, brödet som man får ut från hålet blandar man med mandelmassa och lägger tillbaks det i hålet. Sedan tar man grädde på och tillslut lägger man på locket av semlan och om man vill tar man florsocker på toppen. Man använder kardemumman om man bakar brödet själv.

Av: Hanna och Annie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.