Den stora juvelkuppen

av: Victor Rodzevski

Lastbilarna tvärstannade utanför banken. Fyra rånare gick in och skrek:- Öppna era bås och börja fylla väskorna med pengar. Det ska finnas minst 100 000 i varje väska. Alla folk inne på banken låg ner och grät av rädsla, samtidigt som bankkassörerna började fylla väskorna.

Alla rånarna var maskerade med clownmasker för att de skulle skrämma folket. Tre av rånarna försökte spränga upp kassavalvet medans de andra tre höll koll så att bankkassörerna inte skulle ringa polisen. När de hade fyllt alla väskorna och hade tagit alla pengarna, så gick de tillbaka med alla väskorna fulla med pengar.

På vägen tillbaks från banken så kom polisen efter de och började skjuta på bilarna. Men de kom undan. När de sedan var framme på högkvarteret så kom chefen in i rummet. -Jag är väldigt stolt över er grabbar, ni har gjort ett bra jobb. Ni får tre miljarder var om ni går och gör inbrott på stadsmuseet. Om ni kan få tag på tavlorna och diamanterna så säljer vi bara de sen. Alla gick med på det. Planen var att de skulle spränga in sig från taket med dynamit. Det fanns inga larm i taket så att de inte skulle bli upptäckta. Sedan skulle de täcka över alla övervakningskameror med filtar som de tejpar fast.

Det var fredag. Det var dags för det stora rånet. De höll på att klä på sig sina kostymer och sina masker. Alla hade varsin stor bag där de skulle lägga alla diamanter och tavlor. Jason gick in först och såg till att det var säkert att gå in. Sen kom resten av rånarna. Alla skulle gå till olika avdelningar där de skulle sno alla grejer. Jason skulle in i säkerhetsrummet och hacka larmet till alla dörrar. Kevin skulle in och hämta tre tavlor från den antika tavel avdelningen. Harry skulle gå till avdelningen med de moderna tavlorna. Och Simon skulle gå till de antika och värdefulla diamanterna och guldklimparna.

Men då hade Jason råkat tappa kontakten med ledaren och samtidigt råkat avslöja hackandet. Polisen kontaktades direkt och började köra mot museet. Men just när tjuvarna skulle gå så kom deras ledare med sin helikopter från taket och kastade ner ett rep. Men precis när de skulle lyfta så kom polisen så att Simon hängde fortfarande på repet när de flög. Polishelikoptern låg tätt intill de bakom samtidigt så de skrek med en megafon att de skulle landa. Men det gjorde de inte.

Men precis när de hade tappat bort de så började helikoptern snurra och tappade ena propellern. Då svingades Simon ut från helikoptern och landade på en lastbil, medans resten av gänget kraschade i skogen. En kille ringde ambulans så fort han fick syn på Simon. De andra som satt i helikoptern hade lyckats få tag i en mobil som var hel och klarade kraschen. Då ringde Jason ambulans och bad att hämta dem. När han la på så fattade han att ambulansen kommer att kontakta polisen som sedan skickar de i fängelse resten av livet. Det hände samma sak med Simon. När alla kom in på akuten så hade Simon förlorat sin fot. Medans resten bara hade brutit nån arm.

När alla var klara med sina behandlingar så satte läkarna in alla i samma rum bredvid varandra. Simon hade fått en protes på sitt vänstra ben. Chefen hade fått två gips på armarna. Jason hade brutit båda sina ben och en arm. Kevin hade fått båda sina axlar och sina ben ur led, och gick på smärtstillande. Medans Harry bara hade fått en spricka i sin arm. När alla hade fått träffas så var chefen skitarg och ville slå ihjäl både Harry, Kevin och Jason för att han tyckte att det var deras fel att de kraschade, för att Jason hade råkat kontakta polisen och för att de andra tydligen hade varit för sakta.

När läkarna kom in så hade alla slagit ihjäl varandra redan. Så de gav alla jättemycket lugnande. När de hade fått det så somnade de direkt. Sen så skulle Simon få sin protes också, så det var lika bra att de gav han lugnande ändå.

När det hade gått tre veckor på sjukhuset så fick de åka till fängelset istället. När de satt i baksätet i polisbilen så planerade de redan hur de skulle rymma. De hade en kompis som hade varit där förut men rymde. Han rymde genom att gå igenom avloppet och sen ut ur en brunn utanför fängelset.-Han har sagt att om man gick ut på baksidan av gården vid utegymmet så finns det en brunn som man kan öppna och sedan så går man bara igenom under fängelset, och sedan ut från en annan brunn. Sen stannade bilen utanför fängelset. Då öppnades dörrarna av två poliser. De ledde de till vars en cell, men innan de skulle gå olika håll så sa de att de skulle ses vid rasten för att planera när de skulle rymma. Nästa dag så träffades de på rasten.-Vi kan sikta på att göra det nästa vecka. Sa Kevin.

En vecka senare…

Alla i gänget träffades på gårdens baksida. Nu skulle de rymma. Kevin gick först till brunnen och öppnade locket, sen gick de ner. när de kom ner så luktade det äckligt och det fanns råttor överallt. när de hade gått en bit så kom de äntligen fram till brunnen en bit från fängelset. Utanför fängelset så väntade deras kompis på dem med sin Jeep. Alla hoppade in i bilen och körde iväg till deras högkvarter.

När de var framme så la de sig i soffan och slog på teven. Det första som kom upp på nyheterna var att fem tjuvar hade brutit sig ut ur “New york prison”. Men en halvtimme senare så slogs dörren upp av poliser som sedan häktade alla i vars en cell.

Tre mil från fängelset så bodde det en kille som hette Max. Han hade sett när helikoptern kraschade när han hälsade på hos sin farmor. Han bodde i ett rätt så fattigt område i Texas. Hans föräldrar var inte så framgångsrika. Hans pappa hade cancer, medans hans mamma jobbade som en städerska på Burger King. Men om polisen hade fått reda på att de faktiskt hade rånat så skulle de få nog pengar till en riktig bostad och en behandling till sin pappa.

När han sedan två veckor satt i tingsrätten med gänget så var han vittnet. Och då skulle det avgöras om de skulle åka in. Och det slutade med att de till slut åkte in. Då kunde Max äntligen få ett hem som var säkert och en frisk pappa. Och sen med resten av pengarna som de kunde spendera så åkte de till Thailand i tre veckor. Sen levde Max ett bra liv med en frisk och glad pappa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.