Nära 80 skolbarn kidnappade i Kamerun

I staden Bamenda i västra Kamerun kidnappades 82 personer. De flesta var skolbarn, för att vara exakt var det 79 skolbarn, rektorn på skolan,en lärare och en chaufför. Skolans elever var mellan 10 och 14 år gamla. En video visar några av barnen sitta tätt packade i ett rum. Barnen ser väldigt oroliga ut. Den som håller i kameran uppmanar dem att en efter en säga sina namn och var det kommer ifrån. De säger också frasen ”Jag togs från skolan igår av Amba Boys” och jag vet inte var jag är. Den här videon tros ha filmats av nån av kidnapparna delas nu på social medier.

Den kamerunska armen letar nu efter de kidnappade barnen. Amba är en förkortning av Ambazonia namnet på den självständiga stat separtisterna vill skapa.  Folk i de båda västliga provinserna har en tid, under lärares och juristers ledning, protesterat  mot vad de uppfattar som diskriminering av dem som talar engelska. De blev nedslagna med våld, och efter det växte seperatist-rörelsen fram.

En talespersonen som har haft kontakt med kidnapparna säger att de kräver ingen lösensumma utan att de vill att skolorna ska stängs.Och det kommer dom göra 

Den kamerunska armen letar nu efter de kidnappade barnen.

Skriven av Vidar Söderström 6B.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.