Vidriga duschar?

I stapelbäddens idrotts hall i tjejomklädningsrummet går ryktet om att duscharna är vidriga. Många säger att det ligger mycket smuts som folk drar med sig ut i resten av omklädningsrummet.  Många elever tycker att det här ska bli bättre så jag ska intervjua några elever och idrotts läraren Markus Hansson. Det finns för många äckliga duschar eleverna vill inte duscha mer vad ska vi göra åt det?

Intervju med Lovisa och linnea 5b.                                                        Lovisa 5b och linnea 5b. Hur tycker ni att duscharna på skolan om ni får beskriva det med fem ord? Äckliga, ofräscha, smutsiga, mögliga och ohygieniska. Duschar alla i er klass? På onsdagar duschar alla men det är inte kul eller fräscht. På fredag slutar vi direkt efter idrotten och då duschar ingen.                                        Intervju med Sophie och Bernadeta i 5c                                              Hur tycker du att skolans duschar är kan du beskriv de med fem ord? Sophie: De är ofräscha, illaluktande, äckliga, smutsiga och ohygieniska. Duschar alla i er klass? Typ alla men inte noggrant man går in i tre sekunder och snurrar ett varv sen går man ut. Ett uttalande till alla tjejer:    Man längtar inte längre till idrotten för att man inte vill duscha. Bernadeta: Hur tycker du att skolans duschar är kan du beskriv de med fem ord? De är fotsvettluktande, kissluktande, håriga, avloppsluktande och vidriga. Duschar alla i er klass? Ja, alla duschar (LITE). Man hoppas varje gång att det ska vara fräscht i duscharna men det händer aldrig. Laila och Vanessa i 5a                                                                                       

Laila: Hur tycker du att skolans duschar är kan du beskriv de med fem ord? De är ofräscha fruktansvärda smutsiga avloppsluktande och håriga. Duschar alla i er klass? Alla tjejer utan en. Man hoppas att man ska bli ren och fräsch efter duschen men det blir man aldrig.Vanessa: Hur tycker du att skolans duschar är kan du beskriv de med fem ord? Smutsiga, stinker, avloppsluktande och håriga ja det. Duschar alla i er klass? Alla utom en. Golvet är väldigt ofräscht och när man går ut ur duschen blir man smutsig igen och behöver duschar igen! Alla tjejer med långt hår kanske kan sätta upp sitt hår så att det inte blir så mycket hår på golvet i/vid duscharna.

Markus Hansson  (idrotts lärare)

Hur ska vi göra för att det här ska bli bättre? Jag som idrottslärare kan informera om det och stapelbädds skolan kanske kan beställa städ oftare.    Vad tycker du om det här?  Det är äckligt och det ska inte vara så för de som faktiskt vill duscha. Varför tror du att det blir så här? Jag vill inte svara på det det kan tolkas fel. Är killarnas duschar och omklädningsrum lika äckliga? Killarnas är äckliga men inte lika extremt. På en skala från ett till tio hur viktigt är det att duscha i skolan? Det är 8-9. Varför är det de? För det är om man duschar efter idrotten så minskar risken för sjukdomar smittospridning och illaluktande som kan leda till mobbning. Ett tillägg: Det har även hittats konstiga saker till exempel fyllnings massa och mögel.

Hur tycker du att duscharna är? Upplever du det annorlunda  än femmorna? Kommentera hur det är för dig och din klass och                                                            varför?   

Fyllnings massa och på ett element!

En reaktion på ”Vidriga duschar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.