Luka Modric och Marta Vieira da Silva fick pris

Den 24 september utsågs de bästa fotbollsspelarna 2017/2018. Det var Luka Modric och Marta Vieira da Silva. Luka har spelat den senaste tiden i Real Madrid och i det kroatiska landslaget. Luka fick även priset som den bästa fotbollsspelaren i VM 2018, där han också kom på andra plats med sitt landslag i VM. Marta spelar i det brasilianska landslaget och har spelat i FC Rosengård och i Umeå IK mm. Hon har även vunnit silver i VM.

Marta är född den 19 februari 1986. Luka  är född den 9 september 1985 och är mittfältare. Marta är anfallare och svensk medborgare sedan 2017. Marta är 32 år och Luka är 33 år. Det är också ovanligt att just Luka vinner priset eftersom att på hela 10 år så har bara Leonel Messi eller Cristiano Ronaldo vunnit. Förra året vann inte heller Marta utan Lieke Martens. Galan utspelade sig i Zurich i Schweiz.

 av Hanna 4D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.