Vad tycker de nya sjuorna om högstadiet?

Nu är det fyra nya sjuor som precis börjat högstadiet. Jag har frågat några av sjundeklassarna vad de tycker förändringen från mellan- till högstadiet. 

Det verkar som att eleverna i sjuan tycker att lärarna ger mer arbete, såhär säger Lima i 7D om detta. ” Jag är överraskad att det är så många prov och läxor, denna veckan hade vi tex. två prov och 5 inlämningar/läxor. ” Enligt Lima i 7D så är den största överraskningen 

Vad är bäst / sämst med högstadiet?

Lima 7D: De bästa är nog att man får gå utanför skolan och köpa på lidl, det gör jag nästan varje rast. Alba i 7D tycker att allting har ändrats till det bättre: ”Att vi får ha mobiler, skåp, att få ha skor och mössa inomhus bland annat”. 

Victor, 7D: Det sämsta är att det är helt sjukt mycket läxor hela tiden. Alba och Lima i 7D håller med och tycker att lärarna borde samarbeta mer och inte lägga en massa deadlines på samma dag.

Vad är den största skillnaden mellan mellan och högstadiet?

Alba, 7D: Alla nya lärare, vi har knappt några lärare nu som vi hade innan i mellanstadiet. Jag tycker att lärarna är bättre eftersom de lär ut på ett annorlunda sätt vilket jag tycker är ett bättre sätt. 

Nora, 7D: Man har mer friheter nu och man får göra mer som man vill. En stor skillnad är att första veckan så började allting direkt med prov och annat, det gjorde det verkligen inte i mellanstadiet.

Vad är du mest överraskad över i 7:an?

Abba, 7D: Att det inte är så mycket eget arbete, utan lärarna har mest genomgångar på lektionerna så får man arbeta hemma.

Lima, 7D: Jag är överraskad att det är så många prov och läxor, denna veckan hade vi tex. två prov och 5 inlämningar/läxor.

Saknar du något från mellanstadiet?

Victor, 7D: Ja, jag saknar min gamla mentor Ann-Catrin eftersom hon var snäll men kunde också bli sträng, och hon lärde ut bra.

Lima, 7D: Min gamla klass eftersom den var bra och alla var snälla mot varandra och vi kände varandra väldigt bra.

Av: Linnea Gromer Aurell, 7D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.