6:orna först med språkbetyg

Regeringen har bestämt att  årskurs sex ska få sina första spåkbetyg redan i år. Detta har eleverna olika åsikter och tankar om. Här har jag intervjuat fyra elever, tre från sexan och en från sjuan. Jag fick även med vad franskläraren Jenny Lindell har att säga om ändringen.

Såhär ser : Elina, Eyvör och Ivar i sexan om förändringen: 

Tycker att det är bra eftersom vi får veta var vi ligger till i vårt valda språk, och vi kommer kanske kämpa hårdare på grund av vårat betyg. Eleverna tycker även att sexan är en lämplig och lagom ålder för betyg men att betyget borde sättas efter ett år och inte efter ett halv år. 

”Det bli nog lite mer stressigt med betyg i de nya språket men tror vi klarar det. Tycker om betyg, det får en att kämpa mer”. säger dem. 

Elina tycker att det är lite orättvist för att sjuorna inte behövde arbeta och kämpa  lika mycket, medan Ivar och Eyvör är enade om att det är orättvist för sjuorna eftersom det kommer bli lättare för sexorna sedan inom språk.

 Tankarna låter såhär för läraren Jenny i franska:

Jag tycke det är dåligt med betyg i ett ämne som man inte haft så länge och inte kan så mycket om. Jag tror de flesta inte kommer få så bra betyg eftersom språket är nästan helt nytt. Tror nästan det är lättare för sjuorna eftersom det inte blev lika mycket press och stress.

Detta tycker Linnea i sjuan om betygen: 

Tycker inte att det är bra eftersom det kan bli lite stressigt för att bara har läst sig språket inom en termin. Det är ju komplicerat att lära sig ett språk och man lär sig nog bättre ifall man inte har betygspress. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.