Värmen skickade hem 420 elever

Igår, den 29 Maj var det ca 30 grader i Malmö. Värmen tog sig också in i lektionssalarna på Västra Hamnens Skola, inomhus närmade temperaturen sig 30 grader.

Rektorn, Charlotte Löfqvist berättar för Kvällsposten om händelsen, såhär säger hon: ”Redan när vi kom till skolan på morgonen märkte vi att något var fel. Det var varmt ute, men det var varmt inne också.”

Runt klockan 13 på tisdagen fick alla 420 elever gå hem. Skolledningen hade övervägt att låta eleverna arbeta utomhus, men en riskbedömning gjordes och de kom fram till att det var bättre att skicka hem eleverna, säger rektorn Charlotte Löfqvist. Eleverna blev glada för att få gå hem tidigare speciellt på en väldigt varm dag. ”Det var najs eftersom det var väldigt varmt och nu kunde man gå och bada istället.” säger Filippa Rehnström, elev från 6c på Västra Hamnens skola. Felet var på ventilationen som skolledningen felanmält, ”Vi gick runt och mätte temperaturerna. Men vi kände också att det är för varmt att jobba i, säger rektorn Charlotte Löfqvist.” Skolledningen hoppades att undervisandet kunde återupptas på onsdagen, vilket den gjorde.

 

Om du vill läsa mer kring detta:

Om stängningen i Expressen, Kvällsposten

 

Av: Linnea Gromer Aurell, 6a

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.