Sjuorna tar tag i sexornas känslor inför klassbyten

Sexorna ska byta klasser efter sommarlovet i sjuan. Men många i de olika sjätteklassarna är oroliga och missnöjda med deras nya klasser som de ska börja i till hösten i sjuan. Därför har sjuorna valt att ta tag i det.

Sjätteklassarna fick reda på deras nya klassindelning för ungefär en vecka sedan. Det innebar att de fick reda på vilken klass och med vilka personer de skulle gå i klass med från sjuan upp till nian. Många är väldigt glada och nöjda med deras nya klasser medans andra är väldigt missnöjda och ledsna. Oftast är man ledsen för att man inte hamnat med sina/sin kompis. Många lärare har märkt av detta och även sjuorna. De vill gärna hjälpa till och går därför runt till de olika sjätteklassarna och berättar om hur det var för dem att byta klasser. De berättade om hur man skulle tänka och deras känslor inför bytena. Men de förmedlar även att det är viktigt att ge det en chans och testa något nytt. Sjuorna hoppas att deras olika pratstunder har hjälpt några från att vara ledsna till att tänka lite mer positivt.

Av:Viola Herbst Åhlin 6b

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.