Risk för mycket mygg i sommar

Efter en lång vinter med en massa snö, kyla och besvär så är det äntligen sommar. Vi njuter av vädret och har det skönt. Men så finns det också mygg. Och vintern kommer orsaka besvär även efter den är förbi.

Det är svårt att förutspå mygg. Det är ganska självklart. Men man tror att det är risk för mycket mygg i sommar eftersom att det är mycket fukt kvar efter snön och isen som smält efter den långa vintern.

Myggor brukar lägga larver i sjöar eller åar m.m. Men där finns fiskar som äter larverna så det blir ofta inget av det. Pölar eller andra vattensamlingar är därför det bästa och säkraste stället för myggornas larver att växa upp och överleva sommaren och föröka sig.

Den enda saken som kan hindra detta är klimatet. Om det är väldigt kallt (vilket det nog inte blir i Västra Hamnen) eller om det blir väldigt varmt (låter trevligare) så kan vi slippa myggen. Jag hoppas att det blir alternativ 2. Jag tror dock inte att det kommer påverka oss i söder lika mycket som i andra delar av Sverige.

Vad hoppas ni på?

 

Källor: SVT Nyheter

Av: Axel Rosengren 5A

 

En reaktion på ”Risk för mycket mygg i sommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.