Matteskandal på skolan

Det nationella provet i matte spreds i slutet av förra veckan som en löpeld via ungdomars mobiler. Denna massiva läcka gjorde att niorna på vår skola blev tilldelade ersättningsprovet. I samband med detta så väcktes en stor aggression bland eleverna då detta ersättningsprov var slarvigt utformat samt svårare.

“ Alla uppgifter var så slarvigt formulerade” säger Siri Bostedt från 9b.

Denna uppfattning delar många andra elever och lärare  på skolan, då uppgifterna var svårare än orginalprovet. Anledningen till att proven läcker i så stor omfattning beror på de socialamedierna som gör att elever kan skicka proven vidare. Nu när nationella provs tiden är över så börjar skandalen avta. Dock så är risken stor att samma problem uppstår nästa år igen, då den tekniska utvecklingen banar iväg.

Av: Alba Grinneby, 9c

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.