Concorde!

Concorde

Concorde var det första överljudsflygplan för passagerare som åkte både från Frankrike och Storbritannien till New York på 3,5 timmar istället för vanliga plan som tog mellan 6-9 timmar. År 2003 kraschade Concorde och sedan dess har de inte använts.

Concorde lyfte första gången den 1 januari 1976 från London till New York på 3,5 timmar. Concorde flög i mach 2. Mach betyder att man åker snabbare än ljudet, så Concorde flög 2 gånger snabbare än ljudet. Concorde åkte snabbare än vad jorden snurrar. Vingarna var tvungen att vara böjda och triangulära på samma gång och ha en nedsänkbar nos så de kunde se när de landade för de tittade upp i luften när de landade. Min morfar åkte ett Concorde, men det var en jobbresa och han sa att det var bara mycket onödigt med pengar så om man skulle leva då så skulle jag inte rekommendera det. När man åkte såg man jordens kurva.

År 2003 fick Concorde en punka i ett hjul och splitter åkte in i en liten verkstuga som hade gas och olika flambara saker. Planet gick upp i flammor så de var tvungna att sluta använda det för att de inte ville att det skulle hända igen. 100 människor dog i kraschen.  Det är 15 år sedan detta hände. 

Detta är en bild på landningen och här ser ni den lutande nosen.

 

 

 


Av: Love Lind 5A 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.