[geim] av Anders de la Motte

Boken jag tänker tipsa om heter [geim] och är skriven av den svenska författaren Anders De La Motte, född 1971. Han har tidigare jobbat som både polis och med säkerhetsfrågor på ett IT-företag vilket hjälpte honom i skrivandet av denna thrillerdeckare.

Det börjar med att Henrik Petterson, även kallad HP, hittar en mobil liggandes på Stockholms tunnelbana efter sin tuffa utekväll. Nyfiken som han är börjar han att pilla med mobilen i hopp om att komma in på den, då den helt plötsligt blippar till. “Wanna play a game HP?”

Efter inbjudan till realityspelet dras han snabbt in i spelets värld med alla uppdrag, belöningar och beröm men är det alltid så bra att vara energikickssökande? Den lilla leken kanske inte är så oskyldig som han trott trots allt utan något mycket större?

Den andra huvudkaraktären Rebecca Normén är hans kompletta motsats vilket skapar en bra balans i boken, hon har allt planerat och under kontroll och jobbar inom Säpos livvaktsrotel. Livet går hyfsat bra för henne förutom att hon inte kan släppa tankarna på sitt mörka förflutna. Det är ju inte så lätt när hon ständigt får lappar insatta i sitt klädskåp med kommentarer om incidenten, vem är det egentligen som lägger in dem där hela tiden? Vem är det som verkar veta så mycket om henne?

Själv hade jag nog aldrig stött på denna boken om min mamma inte kommit in och tryckt upp den i mitt ansikte och sagt “Denna boken ska du läsa”. Men nu i efterhand så är jag mycket glad att hon gjorde det eftersom det är en sjukt bra bok med ständig spänning så fort jag kommit in i den lite. För som de flesta andra böcker så behövde jag läsa lite i boken för att få igång intresset för den.

Jag tycker själv att denna boken är väldigt bra och jag rekommenderar definitivt att ni ska läsa den, jag skulle själv säga att den passar allt från tonåringar och uppåt i ålder. Språkmässigt har den mycket engelsk slang i sig och även många engelska lånord, speciellt när det är HP som pratar vilket gör att många ungdomar känner igen sig i språket.

Boken har något som kallas parallellhandling vilket betyder att den har två huvudpersoner och inte bara en, även om man kanske inte fattar hur huvudkaraktärerna är ihopkopplade förrän en bit in i boken.

Som genre ligger den nog under spänningsdeckare för den har en spänning med sig ända från början till slutet.

Om man läser denna boken skulle jag rekommendera att läsa de två uppföljarna som finns som heter [buzz] och [bubble], de kretsar fortfarande kring samma karaktärer och historia som [geim].

Jag hoppas att ni blir inspirerade att läsa denna oerhört spännande bok efter denna recension.

Av: Siri Bostedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.