Samsung Galaxy S9

Den 25 februari presenterade Samsung sin nya flaggskeppsmodell Galaxy S9 och Galaxy S9+. Här är alla specifikationer och detaljer om de nya mobilerna.

Den nya mobilen har en skärmstorlek på 5.8″ respektive 6.2″ för plusmodellen. Båda skärmarna är Samsungs egna ”Super AMOLED” med en upplösning av 2960×1440 pixlar och ppi (pixels per inch) 570/530. Båda modellerna har 64gb av vanlig lagring och 4gb respektive 6gb ram (random access memory) Det som skiljer mobilerna från den förra generationen av Galaxy-mobiler är att fingeravtryckssensorn som sitter på baksidan nu sitter under kameran istället för bredvid som på Galaxy S8. En annan sak är att det nu sitter en högtalare både bredvid laddningsuttaget och en i öronsnäckan som ger surroundljud. Detta var något som många använder (jag med) och ville ha eftersom att på förra modellen fanns bara högtalaren på botten av mobilen, det gjorde att ljudet lätt kunde bli blockerat om du råkade lägga ditt finger över den.

Under reklamkampanjen la Samsung mycket fokus på kameran och nu vet vi varför. Kameran på Galaxy S9 och S9+ är den första kameran av denna storlek som kan ändra bländaren, Men vad är bländaren? Bländaren är en mekanisk del av kameran som bestämmer hur mycket ljus som kommer in till sensorn. Tidigare så har alla kameror som är så små aldrig lyckats med detta. Inte ens GoPros har lyckats med en justerbar bländare.

S9 har två olika bländarlägen, f1.5 som släpper in väldigt mycket ljus och som används i lågljus-lägen och f2.4 som inte släpper in lika mycket ljus men som ger en skarpare bild. Just nu är denna funktion ganska simpel och har inte stor funktion för vardaglig användning, men om den här tekniken utvecklas så kan mobilkameran eliminera behovet av en stor klumpig kamera.

Så efter detta, är den värd att köpa? Svaret är att det beror på vem du är. Är du en fotograf eller någon som filmar mycket så är detta en av de mobiler du bör överväga. Men om du inte är intresserad i sådant så är den förra modellen Galaxy S8, som är billigare och nästan identisk i specifikationer, ett bättre val för dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.