Forza Horizon 3

Vad är speciellt med spelet? Vad lockar spelare? Är det värt det? Det är det och lite till vi ska ta reda på.

Pris: ca. 600 kr   

Åldersgräns: 3+

Kolla på: 

(kolla också längst ner för bilder)

Om ni inte visste så är Forza bland de kändaste bilspelen som finns (sägs vara det bästa). Med 4,4/5 i betyg av spelare så är de en av de mest uppskattade också. Vi börjar med att ställa frågan: Var?

Forza Horizon 3 utspelar sig i Surfers Paradise och Byron Bay, båda i Australien. Världen är gigantisk och med tanke på att man kan köpa så att den blir större och att det finns 2 världar till så är det ganska galet. Det två andra banorna får man köpa för pengar. Det är en Hot Wheels bana och en som kallas för Blizzard Mountain.

Nästa fråga jag ska svara på är: Vad gör man/hur funkar det?

Forza Horizon 3 gillar jag för att det finns så mycket att göra. Jag tror inte ens jag kan få med allt men en av mina favoritsaker: Barn finds. Det går ut på att ett område färgas lila på kartan och nånstans i området finns en övergiven lada. Om man då hittar ladan, så kan man hitta en gammal bil som sedan renoveras. Jag har hittat en bil för 6,5 miljoner dollar och en del andra bilar där priset är runt 1 miljon dollar. Detta var bara en sak av alla andra.

En av huvudsakerna är fans. Med fans kan man öppna festivaler, expandera festivaler och köra ett showcase race. På mitt senaste showcase race körde jag mot strids/uppvisnings plan. Jag körde såklart inte snabbare än de men de fick långsammare vägar att följa och det var fortfarande lite svårt.

Även om jag spelat över 50 timmar så har jag bara klarat 27% av hela spelet, och det blir svårare och svårare att hitta saker i spelet. Om jag blir klar köper jag nog de andra banorna samt expandering av mappen.

En av det bästa sakerna med spelet är att man kan köpa bilar. Mina bästa just nu är en Koenigsegg Agera, Noble m600, Audi R8, Aston Martin Vantage och Lamborghini Aventador. Jag glömde nog till och med en bil där. Jag kan inte skriva allt man gör utan att göra texten flera gånger längre så vidare till nästa fråga.

Nu svara jag på denna frågan: Varför ska man köpa det?

Jag tycker att Turn 10 Studios, Playground Studios och Microsoft Studios har gjort ett fantastiskt jobb på spelet. Men varför köpte jag det, vad fick mig att köpa det och Var det värt det? Jag tycker att det var värt pengarna. Allt de har fått med är galet. Jag trodde inte ens det var möjligt att göra ett spel med så mycket innehåll.

Allt började en kväll hos min mammas kollegas familj. De har en son som är 1 år äldre än jag och heter Maximilian. Han hade Forza Horizon 3 och jag trodde det var ett vanligt racing spel, men jag tyckte det verkade coolt ändå. Det visade sig vara det perfekta bilspelet jag skulle kunna drömma om. Det kostar en del men det är så mycket att uppleva att jag tycker man inte borde tänka på priset.

Sista frågan: Vem?

När jag frågar vem så menar jag vem eller vilken typ som skulle köpa spelet. Det är ganska olika. Egentligen kan vem som helst spela detta men jag rekommenderar att veta lite om bilar och deras märken. Att vara skicklig är också bra. Jag spelar tyvärr inte online eftersom man behöver Xbox Gold. Men det är kul ändå.

Mitt svar blir nog alla. Även om man inte är bra och inte har intresse kan man nog fastna i spelet lätt. Det gjorde jag. Det drar sig åt slutet och jag ska visa några bilder.

 

 

 

Bilder!

Bildresultat för forza horizon 3 realistic

Bildresultat för forza horizon 3 realistic

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.