Film-topplistan 2017

Film-topplistan 2017

Här är en lista på de 10 toppfilmer som kom ut under 2017. Du kanske har sett några själv? Då får du gärna kommentera vad du tycker i kommentarerna!

 1. Paddington 2 – Björnen som alla längtat efter. Paddington är en väldigt uppskattad film som kom ut år 2015, och år 2017 kom uppföljaren Paddington 2 ut. Filmen fick 3,9 stjärnor i betyg vilket även den första filmen fick. Alltså ligger filmerna på lika bra betyg och filmerna har gjort en stor betydelse i flera länder.

 1. Filmen Solsidan – Den fantastiskt roliga komediserien har fått en uppföljare, inte en ny säsong, utan en film. Filmen har fått 3,6 stjärnor i betyg.

 1. Den Stora Nötkuppen 2 – Den Stora Nötkuppen är en film som handlar om nötter. Allt kretsar runt att de små gnagarna ska få äta sina nötter. De bodde först i en nötfabrik, men sedan sprängdes den. Filmen är väldigt rolig, enligt mig och officiellt fick den 3 stjärnor i betyg.

 1. The Emoji Movie – En kille i klassen vill skicka ett emojimeddelande till en tjej han tycker är söt, men emojigubben i hans mobil gör fel, och tjejen får en ful smiley som meddelande. Filmen ska verka rätt så rolig och fick även den 3 stjärnor i betyg.

 1. Naked – En förälskad man ska gifta sig, men plötsligt är han naken. En stor komedi med 3 stjärnor i betyg.

 1. Dumma mej 3 – En klassiker som kommit tillbaka för tredje gången. Gru vill hitta sin tvilling Dru, som han aldrig vetat om. När deras föräldrar skilt sig tog de var sitt barn. Dumma mej 3 har fått 5 stjärnor i betyg, den bästa filmen hittills. Enligt mig är filmen väldigt bra, en rolig komedi och en film som alla har längtat efter.

 1. Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge – Det har kommit ännu en Pirates of the Caribbean film. Den här gången handlar det om Salazars hämnd. I betyg fick filmen 3,5 stjärnor.

 1. Skönheten och odjuret – Kärleksfilmen som har kommit ut som inte är tecknad. Huvudrollen Belle spelas av Emma Watson, som spelar Hermione Granger i den klassiska filmserien Harry Potter. Skönheten och odjuret fick 3,6 stjärnor i betyg.

 1. Jumanji – Den nya versionen av Jumanji har kommit ut. Filmen är en Fantasy/Action film och i betyg fick den 4 stjärnor. I USA:s biljettkassa till denna filmen finns det 859,4 miljoner dollar.

 1. Star Wars: The Last Jedi – Det har kommit ytterligare en Star Wars film som har blivit riktigt uppmärksammad. Filmen är en Science fiction/Fantasy. I USA la de ut 200 miljoner dollar på filmen, och i biljettkassan har de tjänat 1,321 miljarder dollar. Betyget som filmen fick är 4 stjärnor på även den.

 

Gjord av: Filippa Rehnström, 6c

6 reaktioner på ”Film-topplistan 2017

  1. det är inte vi som sätter poäng på filmerna, utan vi har hittat poängen i recensioner av filmerna. SÅ vi har inte valt de poängerna utan bara skrivit in de.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.