9 roliga saker du kan göra under sportlovet!

9 roliga saker du kan göra under sportlovet!

 

Under sportlovet är det många som åker iväg till olika delar av världen för att åka skidor. Men om man inte har planerat något speciellt utan bara vill slappa så kommer nu 9 roliga tips du kan göra med din familj eller med en kompis för att göra lovet lite roligare!

1. Om man älskar sötsaker kan man ta sig tid att baka något gott som kanske inte blir klart på en timme. Man kan testa något som man aldrig provat förut. Sen kan man bjuda hem några vänner eller släkt för att bjuda på det man har gjort! Man kan baka enligt recept men man kan även komma på själv.

2. Gå på bio under sportlovet med familj eller vänner. Några biofilmer som går nu är Coco, Monkey och Paddington 2. Coco är en barnfilm som handlar om en pojke som drömmer om att få sjunga och spela gitarr.

3. Läs eller skriv en bok. Man kan läsa en bok eller se en film och sen få inspiration så att man kan skriva något liknande. Eller så kan man bara välja en genre man tycker om. Gör annars en serie.

4. Ha en spelkväll med några vänner. Man kan spela brädspel, TV spel, mobilspel eller dataspel. Ta fram några olika förslag och så väljer man de roligaste!

5. Gå och gör olika utflykter. Man kan tex gå på museum, akvarium eller djurpark. Ett akvarium som har öppet är Den blå planet som har 20 000 olika havsdjur. Annars kan man shoppa eller bara gå runt och njuta av ledigheten!

6. Experimentera med det du har hemma. Du kan tex göra olika sorters slime eller stressbollar. Annars kan du rita eller bara  måla.

7. Åk skridsko! Allt man behöver är lite tjocka kläder, hjälm och skridskor. Man kan åka med några vänner i en ishall eller om det är tillräckligt kallt så kan man åka på en frusen sjö. Om man åker på en sjö så måste man vara försiktig så att isen inte är för tunn. Men man kan passa på att titta ner på växterna under isen.

8. Anordna en loppis med några vänner. Där kan man sälja gamla grejer som man inte använder längre, då kan andra kanske få mer användning för det än vad du skulle haft.

9.Gör några av Malmös gratis aktiviteter. Gå in på länken så kommer några förslag. http://kulimalmo.se

 

Hoppas nu att du har fått några bra tips så du kan ha ett lite roligare lov! Ha ett bra sportlov! 

Av Sofia Kuylenstierna, 5D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.