Tantproblem

Av alla typer av människor som finns i världen så ligger tanter längst ner på listan av dom jag gillar. Jag vet inget om din relation med dom gående russinen. Men jag har ett love hate relationship med dom. Fast idag ska vi fokusera på det negativa.

Nu kanske du tänker: men det finns väl inget negativt med dom generösa välkomnande historieberättarna. Men det är just det som är problemet, du ser vi alla har fått en bild i huvudet om trafiksniglarna som är helt fel.

Visst, det finns ju snälla goa tanter, men majoriteten är bedrövliga. Som till exempel min granne Barbro. Jag lyckas träffa henne i hissen i princip varje gång. Fast skillnaden mellan att träffa en tant/Barbro i hissen och vem som helst är att du behöver berätta om allt som händer i ditt liv som ”hur mår mamma eller pappa” alltså alla du känner som hon känner. Oden, det är ju bara att vara trevlig ,nej för om jag vill berätta om mitt liv så startar jag en blogg, jag går inte och ställer mig i hissen och väntar på Barbro.

Fast det hade ju varit för bra om det tog slut i hissen men nej, dom finns överallt och arbetar aktivt för att förstöra din dag med utdragna konversationer, överdrivet stark parfym och deras extrema förmåga att ta upp all plats som finns. Vilket vi hjälper dom med genom att flytta på oss för att dom skrynkliga slashasarna ska ha det så bra det bara går.

Men det finns hopp, för att under mina år har jag utvecklat sätt man kan överleva på eller undvika de parfymfyllda lädersäckarna. Jo t ex för att komma ifrån den vanligaste faran, dom utdragna irrelevanta konversationerna, så kan man prata tyst vilket gör tanten frustrerad och irriterad, så nu är ni två. Eller så kan man undvika dom helt och hållet. Eftersom klagomonsterna inte har någon fysisk ork så kan man undvika dom med enkla saker som att ta trappan eller gå snabbare

Men om man inte orkar gå ur sin väg, hur gör man då Oden? Jo jag har den briljanta iden att göra sådant beteende olagligt så när man börjar bli för tantig åker man till ålderdomshem. Men det är så klart bara en idé.

Jag vill bara sluta denna text med att säga att det finns fantastiska tanter där ute som min kära farmor som har hjälpt mig ofantligt igenom livet. Hon har lärt mig cykla, simma och att pröva nya grejer. Jag blev tyvärr aldrig bra på att pröva nya grejer men det andra är bra.

Så jag hoppas nu att ni som läser denna text kommer ihåg vad ni har lärt er och använder det när ni blir russin.

Av: Oden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.