Falcon 9 Heavy, Ett Steg Mot Framtiden

Idag (6/2 -2018) ca klockan 1930 kommer företaget Spacex att testa deras nya Falcon 9 heavy raket. Detta är första gången de testar den nya raketen.

Falcon 9 heavy är en raket utvecklad av det nordamerikanska företaget Spacex. Raketen är baserad på företagets Falcon 9 raket, den består av tre stycken sådana raketer vilket gör den till den mest kraftiga raketen sedan Nasas saturn v raket.

De kommer att bära med sig Elon Musk grundare av företaget och av Teslas personliga Tesla roadster. Detta är för att simulera en lätt last. Enligt företaget var raketen designad för att kunna skicka bemannade uppdrag till mars. Förhoppningsvis så kommer dagens testuppskjutning visa att det kommer vara möjligt att kolonisera mars i framtiden.

En sådan resa till mars kan mycket väl vara i samarbete med Nasa efter att Donald Trump skrev en ny policy som vara ämnad till att göra Nasas arbete mer intrigerat med företag inom den privata sektorn. Det är även sagt att framtida bemannade uppdrag till månen och mars kommer behövas ske i samarbete som Space x. Detta har inte blivit bestämt men eftersom att Space x är det ledande företaget inom rymdsektorn och att de är baserade i USA så är det mycket möjligt att Nasa samarbetar med dem

Det första uppdraget till mars är planerat för 2022, då skickas allt som kommer behövas för att människor ska kunna bosätta mars. Sedan år 2024 så ska Spacex skicka de första människorna till mars. Allt detta sa Elon Musk i ett tal 2017 om det kommer att hända är det fortfarande spekulationer om.

http://www.spacex.com/mars

https://www.nasa.gov/press-release/new-space-policy-directive-calls-for-human-expansion-across-solar-system

http://www.spacex.com/falcon-heavy

livestream av uppskjutning: http://www.spacex.com/webcast

av: Viggo Ferm

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.