Den brutala hierarkin i pennskrinet

“Noa har du penna?” Det är en fråga som jag hör nästan varje dag. En fråga som jag har vant mig vid och som jag har en speciell känsla förknippad med, nämligen: Makt. Maktens känsla är oerhört stark och jag tror att det är något som idag tyvärr mestadels förknippas med folk som Kim-Jong-Un eller Putin. Dessa människor är kända för sitt maktmissbruk och jag kan känna igen vissa av deras drag när jag lånar ut pennor.  När jag först fick iden att att starta min karriär inom pennbanschen så anpassade jag mig efter andras behov och jag tror det är samma sak som dessa fruktade diktatorer gör när de styr sitt land. För jag kan inte ta mig dit de är i nuläget utan att kämpa.

Gentjänster, det är så de klättrar upp till toppen av maktstegen , och det är även så jag planerar att göra. När jag lånar ut en penna till någon så vet den personen att hen är skyldig mig något. Om du tar detta till din fördel på samma sätt som jag har gjort så får man möjligheten att växa sig lika stor som Putin. När jag ska klättra så måste jag också slå ut alla motståndare tills man har monopol på varan. När man har det så underlättar det klättringen upp för . När jag går runt på skolan så känner folk inte igen mig på grund av mitt ansikte utan av mitt pennskrin.

Vi i samhället idag behöver något att utmärka oss för att vi ska kunna synas. Annars är man ingenting, vi sätter pressen på oss själva att vara speciella. Det är den nya normen. Hon vet alltid vad vi ska ha för lunch och han vet alla spel som släppts i år. Vi alla måste ha en enskild uppgift eller egenskap som är unik. Många har friheten att egenskapen är sammanhängande med personliga intressen, det har inte jag. Men jag har lärt mig själv att uppskatta det för att det blir mycket lättare klättra i stegen som leder till toppen av hierarkin. De som faller tar sig aldrig sig upp igen, därför måste man vara hänsynslös och brutal mot de andra som försöker klättra. Om man ska klara sig i den här världen så måste man vara lika dålig som alla andra, det är någonting jag har lärt mig på vägen upp för helvetets stege.

Egentligen tycker inte jag att det borde vara såhär men en man som hette Dante Alighieri beskrev på 1300- talet i sin bok Purgatorio om de sju dödssynderna. Alla dessa synder är något som är unikt för oss människor, och det  dessa synder innebär är att vi aldrig fullständigt kan lita på varandra, i alla fall inte utan någonting att utpressa med. Gentjänsterna kommer mycket in här . Stegen är en farlig plats och du kan inte göra allting själv, så du behöver inflytande över andra och det ger dessa tjänster till dig helt gratis.

Den har existerat i tusentals år och jag tror att så många samhällen i nuläget är byggda på toppen av det att allting skulle rasa om stegen skulle rasa, därför har vi gett oss själva ett dilemma. Antingen så förstör vi den och samtidigt skapar en väldigt oförutsägbar framtid för vårt samhälle. Eller, så låter vi stegen vara kvar och samhället får en sämre men mer förutsägbar framtid som är lättare kontrollerbar, vilket är bäst?

Jag personligen tycker det borde finnas ett tredje alternativ, att vi erkänner stegens existens och att vi reformerar den och anpassar den efter vad vi människor tycker är acceptabelt, för vi kan inte fortsätta på det sättet som vi gör just nu. Jag förväntar mig inte att detta kommer ske imorgon men kanske om några år. För då kanske folk har börjat se problemet som finns framför våra näsor. Pennorna är inte bara min utmärkande fasad för uppmärksamhet,  utan egentligen är det mitt hjälpmedel för att klättra upp i världens brutala hierarki.

Av: Noa, 9C

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.