Intervju med Amelie Nörgaard

Idag ska jag intervjua Amelie Nörgaard från SVT. Amelie jobbar med Katt Kompaniet, Sommarlov (ibland), Klassen, Amelies Tipsrunda och hon håller på med en ny teater som heter Cringe Marmelad. Den är känd för att vara så pinsam att de som kollar på repningen lägger sig ner och håller händerna framför ögonen. Men nu tycker jag vi börjar.

 

Intervju:

”För de som inte vet, Vad handlar Cringe Marmelad om?”

Amelie: ”Det är en sketch baserad humorföreställning med tonvikt på pinsamheter. Den kommer att visas på Unga teatern i Malmö, på Studion, och är gratis för alla skolbarn i Malmö, för femmor och sexor. Ibland spelar vi också för alla på kvällarna. Premiär 28 februari.”

”Varför heter den Cringe Marmelad?”

A: ”Det betyder skämmigt, pinsamt. Det är ett ord som använts mycket i den åldersgruppen. Marmelad för att det är en röra av allt möjligt. Marmelad är både kladdigt och gott.”

”Är du stolt över något program du gjort? Isåfall vilket?”

A: ”Ja det är jag, Klassen till exempel.”

”Hur många avsnitt kommer Klassen göra?”

A: ”Femtiotvå. Alla är klara.”

”Och hur kom du på iden med Klassen?”

A: ”Klassen är ett program som fanns redan i Danmark, SVT frågade om jag ville vara med och göra den. Jag och Janne Persson har jobbat ihop.Vi har översatt till svenska och ändrat lite, en del saker är annorlunda i Danmark. Amelie har regisserat hälften, Janne har regisserat hälften.”

”Hur många har tittat på klassen den senaste veckan?”

A: Jättemånga! Jag vet inte exakt, men vi ligger etta på barn-play!

”Hur hittade ni alla som var med i Klassen?”

A: ”Barn fick skicka in filmer på sig själva, några fick komma på intervju och träffa en castare, de fick spela olika scener.  Sedan träffade vi dem många gånger, det är ett stort jobb att hitta rätt.”

”Vilket djur gillar du mest?”

A: ”Hästar, hundar och katter. Men om jag måste välja så är det hundar som är bäst.”

”Varför gjorde du Katt och Kompani då?”

A: ”Jag älskar katter också! Jag älskar faktiskt alla djur.”

”Vilket djur gillar du minst?”

A: ”Jag hade fågelfobi, jag har fått gå i terapi i tio timmar för att bli av med det.”

”Vilken glass gillar du mest?”

A: ”Mjukglass med karamellströssel.”

 

Wasim Kashlan: Det roligaste med med den här pjäsen är att
visa att det inte är farligt med pinsamheter.

 

Stefan Clarin: Det roligaste
med mitt jobb är att jag får
uppleva att vara tonåring igen.

 

Amelie Nörgaard: Det roligaste med pjäsen
tycker jag är att visa att det
är okej att göra bort sig
och därför gör jag den här
pjäsen och jag tycker att man
ska våga mer. PS Jag fick skriva
det här med min bästis. Hon heter Anna Granath.

 

Katarina Lundgren-Hugg:
Det roligaste med mitt jobb är
att få underhålla
barnen med någonting
överraskande och så är det lite
spännande att våga göra dom här
pinsamma sakerna och kanske
inspirera andra att våga mer.

 

Tårta gjord av tamponger.

 

 

Tack för intervjun och bilderna allihop nu ska jag gå hem hejdå.

 

     

           

                                                    

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.