Den fantastiska boken [Buzz]

[Buzz] är den intressanta uppföljaren av Anders de la Mottes succédebut [geim]. Böckerna kretsar kring det moderna IT-samhället och beskriver dess fördelar och nackdelar. Anders de la Motte föddes 1971 i Sverige och är idag en mycket uppskattad kriminalförfattare. Han har tidigare jobbat med säkerhetsfrågor på ett IT-företag och inom polisen vilket har hjälpt honom i skrivandet av dessa deckare.

I tvåan av denna trilogi stöter vi på samma huvudkaraktärer som i första boken, syskonen Rebecca Normen och Henrik Petterson, eller HP som han också kallas. Henrik är i ständig flykt och befinner sig för tillfället i Dubai under en falsk identitet. Det är nu fjorton månader sedan han hittade den märkliga mobiltelefonen som drog in honom i ett hemskt realityspel som nästan kostat honom livet. Han märker dock snart att Dubai kanske inte var det bästa gömstället och att det är svårt att fly från något han egentligen inte har en aning om vad det är.

Samtidigt befinner sig systern Rebecca precis som Henrik utanför Sveriges gränser och är nu livvakt åt en svensk minister i Sudan. Hon har inte hört från Henrik sedan han berättat om det märkliga spel som han blivit indragen i, dock så har hon egna problem att handskas med och hennes resa till Sudan blir kortare än beräknat. Det tar inte lång tid innan syskonen tvingas tillbaka till Stockholm och deras vägar möts.

Eftersom [buzz] är en bok med parallellhandling så får vi följa både Rebeccas och Henriks händelserika liv sett från en allvetande berättares perspektiv och att ha två så olika personer som huvudkaraktärer tycker jag var en fantastisk idé av författaren. Rebeccas bitterhet blandat med Henriks fartfylldhet är verkligen den perfekta kombon! Bokens språk skiljer sig från andra böcker eftersom den innehåller mycket slang och engelska ord när Henrik pratar. Han använder sig av ord och fraser som många ungdomar känner igen från sin vardag vilket jag tycker gör boken mer personlig och gör karaktären mer levande.

Hela denna trilogi har en mycket intressant story som är aktuell då stora företag som Facebook och Google idag sitter på information om individer och företag som kan missbrukas om den hamnar i fel händer. Eftersom författaren själv jobbat med IT-säkerhetsfrågor så vet han hur denna information och kunskap kan utnyttjas, vilket gör storyn ytterst trovärdig.

Enligt mig är denna bok en perfekt blandning av allt, den har inslag av humor och en spänningsfaktor från början till slut. Jag kan relatera till mycket av det som nämns i boken eftersom den värld vi lever i idag bygger mycket på IT och datorteknik. Det får i sin tur boken att kännas mer verklighetstrogen och intressant vilket är mycket viktigt enligt mig. [Buzz] är en av de bästa böcker jag någonsin läst och jag rekommenderar den starkt till andra lässugna personer där ute, för tro mig, detta är en bok värd att läsa!

Av: Siri Bostedt Carlino

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.