Blixtarna

Blixtarna

Det skulle bli storm över Skåne och min son William tyckte det skulle bli spännande. Han var bara 3 år och vi bodde i kanten av Malmö där vi stortrivdes.

Vi gick till lekplatsen ofta och jag gungade honom nästan till 90 graders lutning. Men nu höll vi oss inne och jag plockade fram ett Wii och han spelade tennis på den så länge att han knappast kunde stå efter. Vi tog ett bad och jag läste en saga för honom.

Jag vaknade av ett förtjust fnitter och skrik. Det blinkade till i rummet och sen om muller. Det smattrade på rutorna och jag fattade att stormen hade börjat och att det måste ha väckt William. Jag gick ut och kollade med honom och han stod där i säkert 2 timmar och kollade. Han var så förtjust att jag nästan fick slita loss honom för att äta frukost. När jag nämnde ordet nutella så kom han direkt.

Stormen lättnade på kvällen fast det kom blixtar då och då. Jag lämnade honom där och sen satte jag mig med min iPad och kollade på Netflix. Efter ungefär 2 timmar gick jag ut. Han hade gått och lagt sig själv. Ansiktet var riktat mot fönstret så jag trodde han nog hade kollat på de sista blixtarna innan han somnade.

Dagen efter lämnade jag honom på dagis och sa hejdå innan han stack till sina vänner Adrian och Kalle. På jobbet hade jag ganska kul. Jag jobbar som guide på ett djurmuseum där jag tar hand om skolklasser. Annars hände inget särskilt.

Men nästa dag så sa han att han såg flera blixtar under natten. Jag tänkte och trodde bara det var en dröm eller fantasi. Fast han sa det om och om igen i tre dagar.

Jag vaknade upp och kollade Sydsvenskan. Min mage knöt sig som ett russin och jag flämtade till ordentligt. Det stod om en gubbe som tog bilder på barn genom fönstren. Sen stod det att han gjorde det med blixt. Jag blev blek men hörde fotsteg. Jag steg upp ur sängen och såg William springa fram till mig och sa något som har fått mig att sälja huset omedelbart. Han sa att blixtarna hade kommit från garderoben den natten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.