Stoppa palmoljeodlingen!

Stoppa palmoljeodlingen!

Stoppa odlingen med palmolja! Ämnet palmolja är jättedåligt för naturen, man hugger ner ca 60 miljoner regnskog per år. Bli medveten för att hjälpa naturen att överleva. 

Jag vill att du ska bli medveten om palmolja för det förstör naturen och en massa djur dör bara för att man ska kunna odla växten och tjäna pengar på det. Palmolja är även ett hot mot klimatet och mot oss människor. I länderna där palmerna odlas blir även människor utnyttjade på plantagerna som arbetare. På sistone har det även visat sig att palmolja är hälsovådligt om man äter produkter med palmolja. Du riskerar att få hemska sjukdomar som t ex cancer.

Om du vill veta var palmolja finns så finns det i: diesel, kex och bakverk, godis, choklad och mycket mer! För att kunna stoppa palmolja råder jag dig att kolla varans ingredienslista innan du köper den. Där brukar det oftast stå vad varan innehåller och om det står palmolja eller palmkärn, så köp det inte fastän du vill ha det. Om man slutar köpa varor med palmolja så slutar butikerna att sälja varan för då vill ingen ha den.

Jag tycker att du ska försöka stoppa palmoljan för att rädda naturen och en massa oskyldiga djur som dör på grund av svält och som inte har någonstans att bo. Sluta köpa varor med ämnet och hjälp andra att bli medvetna om denna situation.

Av: Filippa Rehnström 6c

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.