Sluta klaga på skolmaten!

Av: Alfred Grinneby

Detta är patetiskt!

Hur kan ni klaga på skolmaten när ni får den helt gratis? Om ni skulle betala för den skulle ni klaga mer!

Lyssna nu! Ni klagar på maten medan i andra länder så dör barn av svält och törst. Bara i Sverige för runt hundra år sen dog barn stup i kvarten av just svält. Ni tänker nu att det var “hundra” år sedan och att det inte spelar roll men tänk om det skulle hända nu. Då skulle du skämmas och få skuldkänslor. Fy!

Den maten ni äter är planerad i näringen av flera personer för att ni inte ska vara hungriga i skolan och för att ni ska få i er de näringsämnena som ni ska. Också klagar ni på att det ger lika mycket näring som sand.

Det är för att ni inte äter av maten utan kanske bara köttbullar när det finns sallad och typ potatis. Liksom ni jämför skolmaten med den mat som ni har hemma. Det är ju helt patetiskt, det är som att jämföra Olof Palme med Jimmie Åkesson. Eller Obama med Trump.

Skolmaten kostar 60 kr per barn per måltid. Det finns  runt 450 elever på skolan och det blir runt 27000 kr per måltid. Ni vill att den ska vara runt 50 gånger bättre som ett genomsnitt i klassen. Det blir runt 135000 kr per dag vilket blir runt 2 400 000 kr på ett år! Är det rimligt eller? Det säger ni bara för att ni inte har några argument. Vem ska få ihop de pengarna? Dessutom är det flera personer som lagar maten till en hel skola. Det är inte konstigt att det inte blir perfekt pasta eller inte helt kokt schnitzel.  Nu är det inte det ni klagar på. Att klaga på att det finns lite linser i pastagratängen eller soja istället för kött. Det är inte bra med kött hela tiden.

Visst alla har sin åsikt men att klaga och gå över gränsen är det enda ni gör, ni kan ändå inte ändra forskning och på Malmö stad.

Om ni kan så gör det, men klaga inte vad du än gör. Snälla, det är bara oförskämt och bortskämt.

En förbannad elev som respekterar maten i skolan

12 reaktioner på ”Sluta klaga på skolmaten!

 1. Vänta betalar inte? Vi kanske inte betalar men våra föräldrar gör, deras skattepengar går ju till finansieringen av skolmaten.

  Gillad av 1 person

 2. Skolmaten kostar. Det är våra föräldrar som betalar skatt. Men det finns en anledning varför alla klagar och det är för att de inte tycker om maten. Det funkar inte att äta mat man inte tycker om. Det är inte för att man är kräsen utan för att maten har blivit sämre med tiden.

  Gillad av 1 person

 3. Skolmaten kostar inte 60 kr per måltid den kostar 10,47 kr i genomsnitt. Så det blir 4711 kr per dag för alla 450 elever som går här. Och 4711 kr för att 450 barn ska ha mat är inte mycket. Och bara för att vissa säger att maten borde vara 50 gånger bättre menar de inte att skolmatens budget ska vara 50 gånger större. Bara för att maten ska vara godare behöver man inte mer pengar. Till exempel man kan ha kebabrulle och god mat som ändå är billig utan att skolmatens budget blir 50 gånger större.

  Gillad av 1 person

 4. dummaste texten jag läst det är inte konstigt att man klagar på maten 1 den smakar äckligt det är inte så att du sitter och äter saker som du tycker är äckligt 2 fick en disktablett som låg och skvallpade i min vattniga köttfärsås 3 hårstrån i maten hela tiden inte så kul! 60 kronor per elev räcker till ganska mycket mat tex en kebaba rulle. sisst men inte minst vill jag bara säga till dig alfred grinneby i vår skola får man ungefär 12 kr per elev

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.