Spaghetti och köttfärssås är storfavorit

Av: Egon Blomqvist 7b

Enligt en undersökning i klass 7b på Västra hamnens skola är spaghetti och köttfärssås 40% av elevernas favoritmat. Tidningen gjorde en undersökning måndagen 27 februari där det visade sig vara åtta av tjugo som gillar spaghetti och köttfärssås och att laxgratäng och torr torsk är det eleverna gillar minst.

Åtta av tjugo elever på Västra hamnens skola gillar spaghetti och köttfärssås mer än all annan mat i skolan. I en undersökning som Egon Blomqvist gjorde visar det sig vara spaghetti och köttfärssås som är favoritmaten i skolan. Undersökningen gjordes 27 februari och bestod av endast två frågor, vilken mat eleven gillade mest och minst i skolan. “Dom har ändrat mycket till vegetariskt och till exempel gjort köttfärssås till en vegetariskliknande gryta. Därför gjorde jag undersökningen, för att se om eleverna tyckte om det vegetariska, men det gjorde ingen. 0 av 20 av de tillfrågade har en vegetariskt rätt som favoritmat i skolan” säger Egon Blomqvist om varför han gjorde undersökningen.

Torr torsk och laxgratängen var de två rätter som presterade bäst i “ickefavoriterna”.

“Det känns som att äta ingenting, Den bara löstes upp i munnen, bara något smaklöst”, säger Arn Svenning om den torra torsken..

“Jag vill inte gå in i matsalen, jag tar lite sedan slänger jag det”, säger Sofia Elmenius om laxgratängen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.