Snabbmat dödar

Av: Cathina Wigwall 8c

För de flesta är det ingen nyhet att en måltid på McDonalds inte är bra mat och att den är dålig för vår hälsa. Trots detta har ändå snabbmatskedjorna flera hundra besökare om dagen som inte tänker på konsekvenserna av hamburgaren de trycker i sig. Detta måste få en förändring eftersom att när du läser detta har maten faktiskt orsakat någons död.

Snabbmaten vi äter leder till fetma och övervikt som är mycket dåligt eftersom att det kan orsaka bland annat hjärt och kärlsjukdomar, högt blodtryck och diabetes. Alla dessa leder till andra risker för sjukdomar samt en tidigare död, denna fakta finns bekräftad på 1177 vårdguidens hemsida.

Visst är snabbmaten en bra lösning i den stressade vardagen, det är både enkelt och gott att köpa med sig hem när man inte har tid att laga mat själv. Men när ska folk se allvaret? Det är bara att se sig omkring när man är ute, allt fler människor är överviktiga. Jag ser levande bevis på hur snabbmaten har stort negativt inflytande i vårt samhälle.

Jag tycker att ungdomar och vuxna idag ska få mer information och kunskap om hur farlig snabbmaten är och vad den kan orsaka i längden. Därför anser jag att vi borde se till så att till exempel barnen lär sig mer om maten i skolan och att man ska kunna hitta mer information om maten. Snabbmatskedjorna bör också informera om vad deras mat innehåller och vad den kan orsaka.

Avslutningsvis vill jag alltså säga att vi tillsammans borde hjälpas åt och se till att denna information förmedlas. På så sätt kan vi rädda liv och få folk att tänka över sina val innan de sätter tänderna i McDonalds hamburgare igen!

Cathina

En reaktion på ”Snabbmat dödar

  1. Jag tror inte att problemet ligger i informering om konsekvenserna. Min uppfattning är att de allra flesta är fullt medvetna om konsekvenserna. Jag tror problemet ligger i latheten att inte kunna motstå kortsiktiga frestelser, ett problem som ligger på mer personlig nivå och därför är mycket svårare att föra fram än att lägga ansvaret på att någon annan ska informera en. Denna kommentar skulle jag säga gäller utöver bara snabbmat, utan också sådana ämnen som drogmissbruk. Att lägga ett förhållandesvis komplext problem, på undermålig information tycker jag är lite underskattande, men jag håller med om att det kan ha en del i problemet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.